Skip to content
26210 34449, 81191 | ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9.00- 15.00 | [email protected]

Ίδρυση επιχείρησης σε 1 ημέρα με το Σχέδιο Νόμου «Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων»

Αναρτήθηκε, σήμερα, προς ηλεκτρονική διαβούλευση και μέχρι τις 5 Οκτωβρίου το Σχέδιο Νόμου «Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων». Η βασική καινοτομία που εισάγει, αφορά την ενοποίηση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία ο ενδιαφερόμενος θα έχει άμεση πρόσβαση (π.χ. από το σπίτι του).

Ως αποτέλεσμα της απλοποίησης, συντόμευσης και ενοποίησης διαδικασιών, η ίδρυση επιχείρησης δεν θα απαιτεί περισσότερο από 1 ημέρα (σήμερα απαιτούνται κατά μέσο όρο 38 ημέρες). Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για το σχέδιο νόμου σχετικά με «το νέο θεσμικό πλαίσιο άσκησης οικονομικής δραστηριότητας», που περιορίζει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα για την έναρξη δραστηριοποίησης μιας επιχείρησης στις 3 ημέρες σε τρεις βασικούς κλάδους της οικονομίας (μεταποίηση τροφίμων και ποτών, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τουριστικά καταλύματα).

Η πλατφόρμα θα είναι συνδεδεμένη τόσο με το Taxis όσο και με τα ασφαλιστικά ταμεία. Θα μπορεί να χορηγεί το σύνολο των σχετικών εγγραφών (κλειδάριθμο, ασφαλιστική βεβαίωση κ.λπ.). Πέραν της επιτάχυνσης της διαδικασίας, η χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας περιορίζει σημαντικά το σχετικό κόστος (δωρεάν τον πρώτο χρόνο, 70% λιγότερο από τη μη ηλεκτρονική καταβολή στη συνέχεια). Η ηλεκτρονική πλατφόρμα αναμένεται να ενεργοποιηθεί πλήρως το α’ εξάμηνο του 2017.

Οι νομοθετικές διατάξεις θα ενταχθούν σε σχέδιο νόμου για τη λειτουργία των Επιμελητηρίων και θα κατατεθούν στη Βουλή τον επόμενο μήνα.

Δείτε το Σχέδιο Νόμου εδώ.

πηγή e-forologia.gr

This Post Has 0 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Back To Top