“Η ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ”
Το πρώτο ετήσιο συνέδριο της «Stirixis» στο ξενοδοχείο «Althea Apartments» την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στο Κατάκολο.
Συντονιστής του Συνεδρίου ήταν ο κ. Αργυρόπουλος ο οποίος ανέφερε ότι η τεχνολογία είναι σημαντικό και αναγκαίο εργαλείο για τις επιχειρήσεις αλλά και την Οικονομία γενικότερα.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Stirixis» κ. Αντώνιος Νταουλάρης, ο οποίος καλωσόρισε του παρευρισκόμενους. Ο κ. Νταουλάρης τόνισε ότι βασικός στόχος του συνεδρίου είναι να ενημερωθούν οι επιχειρηματίες πως μπορούν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία. Επιπλέον πρόσθεσε ότι η «Stirixis» θα προσπαθήσει να καθιερώσει τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο να πραγματοποιεί τέτοιες εκδηλώσεις ώστε να μπορέσουν να ενημερώνονται οι επιχειρήσεις με τις τελευταίες εξελίξεις σε θέματα που τις αφορούν.
Ο κ. Παναγιώτης Μπράμος αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, χαιρέτησε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης του συνεδρίου, ενώ τόνισε ότι σήμερα μας δίνεται η ευκαιρία να αναδείξουμε και να συζητήσουμε θέματα που έχουν ουσιαστικό ενδιαφέρον για την αξιοποίηση της τεχνολογίας. Επιπλέον τόνισε ότι: «Είναι πλέον φανερό ότι η επιβίωση και η ανάκαμψή της Ελληνικής οικονομίας, εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την μεγέθυνση του ιδιωτικού τομέα και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς του. Η ανταγωνιστικότητα είναι πλέον συνυφασμένη με επενδύσεις σε τεχνολογία κάτι που σημαίνει ότι μια μη ανταγωνιστική οικονομία-επιχείρηση δεν έχει δυστυχώς θέση και μέλλον στο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον. Επίσης όλοι αναγνωρίζουν πια ότι η διαχείριση της πληροφορίας αποτελεί πανίσχυρο όπλο στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον των επιχειρήσεων.»
Βασικοί παράγοντες ανάπτυξης της εταιρίας είναι το ανθρώπινο δυναμικό της
Στην συνέχεια, ο κ. Αλέξης Νταουλάρης αντιπρόεδρος της «Stirixis», ανέπτυξε την πορεία της Stirixis μέχρι σήμερα. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι οι βασικότεροι παράγοντες ανάπτυξης της εταιρίας είναι το ανθρώπινο δυναμικό της(το οποίο έχει υπερδιπλασιαστεί στα χρόνια 2008-2016) και η ανθρωποκεντρική της φιλοσοφία. Όπως ανέφερε η σχέση της επιχείρησης με τους πελάτες της, δεν βασίζονται μόνο στην τεχνική αρτιότητα, την αναλυτική και εξιδανικευμένη γνώση της αλλά στον σεβασμό, την εμπιστοσύνη και την διαφάνεια.
Επιπλέον ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να είναι διορατικές δηλαδή, να έχουν μακροπρόθεσμη προοπτική και να μπορούν να εντοπίζουν έγκαιρα τόσο τις προκλήσεις όσο και τις ευκαιρίες. Οι νέες προκλήσεις των επιχειρήσεων(οι οποίες βρίσκονται διαρκώς υπό την πίεση προκειμένου να διαχειριστούν ένα σύνθετο μείγμα συνιστωσών το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις τεχνολογικές εξελίξεις, το κανονιστικό και ρυθμιστικό πλαίσιο, τις δημογραφικές αλλαγές αλλά και την παγκοσμιοποίηση), είναι αυτές της διασφάλισης της ποικιλομορφίας στον τρόπο σκέψης και η ενίσχυση της γνώσης της τεχνολογίας. Η ταχύτητα με την οποία θα μπορέσουν να ανταποκριθούν για τα προηγούμενα είναι πλέον καθοριστικής σημασίας. Θα πρέπει να υιοθετήσουν ένα νέο τρόπο σκέψης εκτός της παραδοσιακής τους νοοτροπίας και να ενσωματώσουν ανθρώπους(που είναι σε θέση να καινοτομήσουν) στις αποφάσεις της επιχείρησης.
Τέλος ανέπτυξε πώς η διαχείριση των πληροφοριών(information management) είναι το πιο σημαντικό κομμάτι για την λήψη ορθών αποφάσεων και για την στρατηγική ανάπτυξης κάθε επιχείρησης.
O κ. Ευάγγελος Κάγκας διευθυντής πωλήσεων Ν. Ελλάδας της εταιρίας Epsilon Net, έδειξε πως μπορεί μια επιχείρηση να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες των νέων software ώστε να μπορέσει να καλύψει τις όποιες ανάγκες της. Το χαρακτηριστικό πλεονέκτημα των προγραμμάτων της epsilon net όπως ανέφερε είναι ότι με ένα πρόγραμμα και σε μία βάση δεδομένων, η επιχείρηση μπορεί να “χτίσει” ένα πληροφοριακό σύστημα, αποκλειστικά και μόνο βάση των δικών της αναγκών. Αυτή η καινοτομία, μειώνει το κόστος επένδυσης όχι μόνο στο software αλλά και στον εξοπλισμό.
Χαρακτηριστικά επιχειρηματικά οφέλη όπως ανέφερε είναι ότι:
– Το software Προσαρμόζεται στην επιχείρηση και όχι η επιχείρηση στο software.
– Υπάρχει λειτουργικό περιβάλλον εργασίας χωρίς την απαίτηση εξειδικευμένων τεχνικών γνώσεων
– Η ειδικά μελετημένη αρχιτεκτονική άντλησης δεδομένων στοχεύει στο να προσφέρει έγκυρη πληροφόρηση από προηγούμενες περιόδους ή χρήσης με ταχύτητα ώστε να εντοπίζετε εύκολα και απλά τα σημεία στα οποία πρέπει να επικεντρωθεί ο χρήστης
Τέλος η κα Μαρία Καραγεώργου, software developer της epsilon net, ανέπτυξε όλα τα κυκλώματα και υποσυστήματα πληροφορικής που αφορούν μια σύγχρονη επιχείρηση, και παρουσίασε με πρακτικά παραδείγματα πως μπορούμε να πάρουμε όλες αυτές τις πληροφορίες, μέσω των αναφορών επιχειρηματικής ευφυΐας (Business Intelligence), του CRM και πλήθος άλλων πληροφοριακών και οικονομικών reports.
Οι παρευρισκόμενοι βρήκαν αρκετά ενδιαφέρον τα ζητήματα που συζητήθηκαν και πολλοί κράτησαν αρκετές σημειώσεις. Τέλος δόθηκε αναλυτικός οδηγός με τις δυνατότητες των προγραμμάτων αλλά και μια έκθεση της Stirixis για τις αλλαγές που έρχονται στο ασφαλιστικό τοπίο.