Skip to content
26210 34449, 81191 | ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9.00- 15.00 | [email protected]

Η Γη όπως δεν την έχετε ξαναδεί στο νέο Google Earth

Η Google λάνσαρε την όγδοη έκδοση του Google Earth η οποία φέρνει νέα χαρακτηριστικά, και ουσιαστικά εκσυγχρονίζει μια εφαρμογή που δεν είχε αναβαθμιστεί για πέντε χρόνια.

Η Google αναφέρει ότι η νέα έκδοση του Google Earth έρχεται για να «εξάψει τη φαντασία» μας, και χαρακτηριστικά σχολιάζει ότι «χρησιμοποιείτε τα Google Maps για να βρείτε το σωστό δρόμο, χρησιμοποιείστε το Google Earth για να χαθείτε».

Στη νέα έκδοση του Earth υπάρχουν δύο κύρια χαρακτηριστικά: το Voyager και οι «Κάρτες Γνώσης». Το Voyager είναι μια ενότητα με περιηγήσεις σε 50 μέρη του κόσμου από διάφορους επιστήμονες και άλλους ειδικούς, και οι «Κάρτες Γνώσης» εμφανίζουν πληροφορίες για τις τοποθεσίες που βλέπετε εκείνη τη στιγμή. Για παράδειγμα, άμα επιλέξετε να “πετάξετε” στο Παρίσι με το Voyager, θα εμφανιστεί αυτόματα μια κάρτα με σχετικές πληροφορίες για τον Πύργο του Άιφελ και την πόλη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην ενότητα του Voyager περιλαμβάνονται και βίντεο περιηγήσεις παραγωγής του BBC Earth, ενώ για τα παιδιά υπάρχουν οι χαρακτήρες του Sesame Street που θα τους μάθουν διάφορες ενδιαφέρουσες ιστορίες, όπως αυτές σχετικά με τα ερείπια των Μάγια.

Υπάρχουν δύο ακόμη αξιοσημείωτες προσθήκες. Πατώντας το κουμπί «Αισθάνομαι τυχερός» ο χρήστης μεταφέρεται αυτόματα σε μια τυχαία τοποθεσία και μπορεί να μάθει πληροφορίες για αυτήν χάρη στις «Κάρτες Γνώσης», και πατώντας το κουμπί «3D» ο χρήστης μπορεί να ξεναγηθεί στην τοποθεσία από ψηλά. Τέλος, προστέθηκε και ένα πλαίσιο αναζήτησης όπου ο χρήστης μπορεί να γράψει διάφορα – πχ ψάχνοντας «η πρωτεύουσα της Γαλλίας» το Earth θα φορτώσει το Παρίσι.

Το ανανεωμένο Google Earth έχει κυκλοφορήσει για το Android και είναι διαθέσιμο μέσω του earth.google.com για όσους χρησιμοποιούν τον browser Google Chrome.

Πηγή xblog.gr

Back To Top